Secretarul Apărării din Statele Unite, Ash Carter, s-a declarat extrem de îngrijorat, după ce preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a făcut vineri mai multe comentarii controversate, în care s-a comparat inclusiv cu dictatorul nazist Adolf Hitler şi a promis să omoare milioane de cetăţeni filipinezi dependenţi de droguri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În opinia mea, aceste comentarii sunt extrem de îngrijorătoare”, a declarat demnitarul american în urma unei discuţii cu miniştrii Apărării din sud-estul Asiei, unde nu s-a discutat despre ultimele comentarii controversate ale preşedintelui Duterte, deşi la şedinţă a participat şi reprezentantul Apărării din Filipine.

Preşedintele Rodrigo Duterte a comparat vineri campania sa violentă împotriva drogurilor cu exterminarea a milioane de evrei de către regimul nazist al lui Adolf Hitler.

“Hitler a masacrat trei milioane de evrei. Acum sunt trei milioane de dependenţi de droguri (în Filipine – n.r.). Aş fi fericit să îi masacrez”, a adăugat preşedintele Duterte, care s-a întors recent dintr-o vizită de stat în Vietnam.

Liderul filipinez a atras critici pe plan internaţional pentru comentariile sale violente, care realizează o paralelă cu victimele Holocaustului.

“Cel puţin, dacă Germania l-a avut pe Hitler, Filipinele mă au pe mine. Ştiţi, victimele mele, vreau să fie numai infractori, pentru a pune capăt problemei ţării mele şi a salva următoarea generaţie de la pierzanie”, a precizat Rodrigo Duterte.

De când preşedintele Rodrigo Duterte a preluat conducerea ţării, în această vară, 1.247 de suspecţi de trafic de droguri au fost ucişi în operaţiunile antidrog ale autorităţilor filipineze. Alte 1.727 de decese sunt anchetate de forţele de ordine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.