Secretarul american al Apărării Lloyd Austin s-a îmbolnăvit de covid-19, a anunţat Pentagonul, precizând că secretarul prezintă simptome ”uşoare” şi rămâne în carantină acasă cinci zile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lloyd Austin prrcizează, într-un comunicat difuzat de Departamentul american al Apărării că este complet vaccinat - inclusiv cu o doză ”booster” - ”ceea ce face ca infecţia să fie mult mai uşoară decât ar fi fost altfel”.

”Vaccinurile funcţionează şi vor rămâne o exigenţă medicală militară pentru personalul nostru”, scrie şeful Pentagonului.

”Voi continua să-i încurajez pe toţi cei care sunt eligibili la o doză «booser» să se vaccineze”, subliniază el.

Lloyd Austin, care va continua ”în măsura posibilului” să asiste virtual la reuniuni de lucru, precizează că ultimul său contact cu preşedintele Joe Biden a avut loc la 21 decembrie, cu mai bine de o săptămână înainte să înceapă să prezinte simptome şi că şeful statuluia fost testat negativ în acea dimineaţă.

Statele Unite se confruntă în prezent cu un val puternic de contaminare cu covid-19 şi înregistrează o medie zilnică de 400.000 de cazuri.

Mai mulţi membri importanţi ai Congresului american au fost contaminaţi recent cu noul coronavirus.

O purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a fost testată pozitiv covid-19 la sfârşitul lui octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.