Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a ordonat desfăşurarea de trupe suplimentare şi echipamente militare americane în mai multe state europene, pe fondul invaziei ruse în Ucraina, pentru a sprijini în continuare aliaţii NATO, a declarat, luni, un înalt oficial american al Apărării, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul Apărării va trimite un total de 500 de trupe, a spus oficialul. Mobilizarea va include avioane de realimentare KC-135 în Grecia, dar oficialul nu a putut spune câte aeronave vor fi trimise sau de unde vor veni acestea de pe teritoriul SUA.

Un centru de asistenţă pentru operaţiuni aeriene va fi amplasat în Polonia şi România, iar companie de mentenanţă vor fi trimise în Germania, a spus oficialul.

Compania de mentenanţă va oferi ”suport logistic suplimentar primei brigăzi blindate, divizia a treia de infanterie” din Germania, care este deja desfăşurată acolo, a spus oficialul.

”Sunt doar 500, unităţi mici, facilitatori, am spus la începutul desfăşurării trupelor că nu vom exclude forţe suplimentare pentru a include facilitatori, iar aceste unităţi sunt mobilizate în sprijinul forţelor care au fost deja trimise”, a spus oficialul.


Cu aceste desfăşurări suplimentare, SUA au acum aproximativ 100.000 de militari americani, fie prin rotaţie, fie permanenţi, staţionaţi în Europa chiar acum, a menţionat el.

Decizia de a trimite aceste trupe şi echipamente militare s-a ”bazat pe discuţiile pe care secretarul le-a avut cu preşedintele şi cu generalul (Tod) Wolters”, comandantul comandamentului european al SUA, conform cărora ”aceşti facilitatori suplimentari ar fi folositori pentru forţele care sunt deja staţionate” în Europa, a adăugat el.

Trupele care vor fi trimise ”erau deja pregătite să plece pentru a sprijini pe deplin eforturile noastre de a ajuta la apărarea spaţiului aerian NATO, dacă este necesar”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.