Procurorul special Robert Mueller nu-l exonerează pe Trump de obstrucţionarea justiţiei, dar nici nu arată a comis vreo infracţiune, se arată în scrisoarea trimisă Congresului duminică de Departamentul american al Justiţiei, relatează The Associated Press. Scrisoarea eprezintă o ”exonerare completă” a preşedintelui Donald Trump, apreciază Casa Albă.Eric Trump, fiul preşedintelui, îndeamnă presa ”să prezinte simplu scuze” pentru ”infernul prin care a trecut toată lumea” în cei doi ani de anchetă. Preşedintele Donald Trump s-a declarat duminică ”total şi complet exonerat” de procurorul special Robert Mueller, care a conchis că nu există elemente care să probeze o înţelegere între echipa sa de campanie şi Rusia în alegerile prezidenţiale americane din 2016, relateazăThe Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Trump se consideră ”total şi complet exonerat” de Mueller în ancheta rusă

Potrivit acestui rezumat al Raportului Mueller, acesta nu a stabilit că echipa de campanie a lui Trump sau asociaţi ai acestuia au ”conspirat sau s-au coordonat” cu Rusia într-un efort de a influenţa alegerile americane din 2016.

CITEȘTE ȘI Casa Albă consideră raportul Mueller o ”exonerare completă”; Eric Trump îndeamnă presa ”să prezinte simplu scuze” pentru ”infernul prin care a trecut toată lumea” în cei doi ani de anchetă
CITEȘTE ȘI ”Norul care planează asupra preşedintelui Trump a fost îndepărtat” de raportul Mueller apreciază Lindsey Graham Probele adunate de Mueller sunt insuficiente pentru a-l acuza pe Trump de obstrucţionarea Justiţie, arată Barr în scrisoarea trimisă Congresului.

Probele adunate în investigaţiile procurorului special Donald Trump ”sunt insuficiente în vederea stabilirii” faptului că preşedintele Donald trump a obstrucţionat justiţia, arată secretarul Justiţiei Bill Barr, în scrisoaree în care prezintă un sumar al concluziilor anchetei.

Mueller nu a ajuns la vreo concluzie în evaluarea comportamentului preşedintelui şi lasă această sarcină Departamentului Justiţiei, afirmă Barr în scrisoare.

Barr precizează că împreună cu adjunctul său Rod Rosenstein a ajuns la o concluzie, fără ia în considerare prevederi constituţionale în vederea formulării unor acuzaţii penale împotriva unui preşedinte în funcţie.

Echipa lui Mueller a emis peste 2.800 de citaţii în ancheta rusă, informează Barr Congresul

Echipa procurorului special Robert Mueller a emis peste 2.800 de citaţii şi a operat peste 500 de mandate de percheziţie în ancheta sa cu privire la amestecul Rusiei în alegerile americane din 2016 şi o eventuală implicare a echipei de campanie a lui Donald Trump.

Tot potrivit acestei scrisori trimisă de către secretarul Justişiei Bill Barr Congresului, procurorul special a angajat o echipă de 19 avocaţi şi a fost asistat de o echipă de 40 de agenţi FBI, analişti de informaţii, contabili criminalişti şi alţi profesionişti.

Echipa a interogat aproximativ 500 de martori, se precizează în scrisoare.

Preşedintele Comisiei Judiciare a camerei reprezentanţilor a apreciat că scrisoarea trimisă de Departamentul Justiţiei care prezintă constatările procurorului special Robert Mueller ”nu conchide că preşedintele a comis vreo infracţiune şi nici nu-l exonerează”.

Departamentul i-a trimis duminică scrisoarea reprezentantului Jerrold Nadler.

Nadler a scris pe Twitter că Departamentul Justiţiei ”a decis să nu prezinte o judecată tradiţională a procurorului”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.