Cancelarul german Olaf Scholz se opune unui armistiţiu ”imediat” în Fâşia Gaza şi pledează în favoarea unor ”pauze umanitare”, contrar preşedintelui francez Emmanuel Macron care a cerut Israelului să oprească bombardamentele şi să-i cruţe pe civilii palestinieni, în contextul unei multiplicări în lume a apelurilor în acest sens, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Recunosc bucuros că eu nu cred că apeluri la un armistiţiu imediat sau la o pauză lungă, ceea ce ar însemna acelaşi lucru, sunt justificate, pentru că asta ar însemna până la urmă ca Israelul să lase Hamasului posibilitatea să recupereze şi să procure noi rachete”, a declarat Olaf Scholz duminică la o dezbatere organizată de către un cotidian regional, Heilbronner Stimme.

El a pledat, închismb, în favoarea unor ”pauze umanitare”.

Apeluri în favoarea unui armistiţiu în Războiul din Fâşia Gaza, bombardată intensiv de isarel de cinci săptămâni, în urma atacului Hamas de la 7 octombrie, se multiplică.

Olaf Scholz, care se opune unui armistiţiu, adoptă o poziţie contrară ţărilor arabe şi preşedintelui turc, cu care urmează să întâlnească la Berlin.

Recep Tayyip Erdogan a subliniat duminică faptul că este ”vital ca noi să obţinem un armistiţiu” şi a îndemnat ”Occidentul” să exercite presiuni în acest sens asupra Israelului.

Olaf Scholz se pronunţă totodată împotriva poziţiei lui Emmanuel Macron, care a cerut vineri Israelului să pună capăt bombardamentelor, să cruţe viaţa civilior din Fâşia Gaza şi să ”acţioneze” în vederea unui armistiţiu în vederea ”protejării civililor care nu au nicio legătură cu terorismul”.

Ministerul Sănătăţii al Hamas anunţa că cel puţin 11.078 de persoane, în principal civili, inclusiv 4.506 de copii, au fost ucişi de Israel în Fâşia Gaza de la începutul războiului declanşat de atacul sângeros al mişcării islamiste palestiniene Hamas în Israel la 7 octombrie, care s-a soldat cu 1.200 de morţi, majoritatea civili, potrivit autorităţilor israeliene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.