Germania este pregătită să îşi consolideze misiunea militară în Lituania ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, a declarat cancelarul german Olaf Scholz în timpul unei vizite la Vilnius, marţi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem gata să ne consolidăm angajamentul şi să îl dezvoltăm în constituirea unei brigade de luptă robuste”, a spus Scholz reporterilor fără a oferi detalii.

Berlinul a trimis sute de trupe suplimentare în Lituania imediat după invazia Rusiei, descrisă de Moscova drept o ”operaţiune militară specială” şi a desfăşurat aproximativ 1.000 de soldaţi ca parte a unei unităţi de luptă NATO condusă de germani.

Întrebat despre afirmaţiile potrivit cărora Spania intenţionează să trimită în Ucraina tancuri de luptă de tip Leopard, construite în Germania, Scholz a precizat că Berlinul nu a primit încă o cerere de export de la Guvernul de la Madrid.

Orice astfel de solicitare va fi evaluată cu atenţie, a adăugat el.

Spania vrea să livreze Ucrainei rachete antiaeriene şi tancuri de tip Leopard, potrivit unor surse guvernamentale citate duminică de cotidianul El Pais.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.