Cancelarul Olaf Scholz afirmă că Germania este în proces de elaborare a unui acord cu Grecia prin care Atena va livra Ucrainei echipamente militare vechi şi va primi transportoare blindate din Germania pentru a acoperi deficitul, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Germania s-a confruntat cu multiple critici din cauza unei reticienţe afişate în ceea ce priveşte furnizarea de armament greu Ucrainei.

De asemenea, au fost stabilite aranjamente care prevăd ca aliaţii NATO să livreze echipamente mai vechi - în special de concepţie sovietică - Kievului, iar ulterior Berlinul să furnizeze echipamente mai moderne.

Scholz a precizat, marţi, că există deja un aranjament încheiat cu Republica Cehă. El a spus că a convenit cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis să elaboreze un acord similar după un summit al Uniunii Europene.

Cancelarul nu a oferit detalii în acest sens, dar a spus că acordul va fi finalizat de ministerele Apărării din Germania şi din Republica Cehă şi poate fi implementat rapid.

Scholz a subliniat că a vorbit şi cu omologul său polonez, Mateusz Morawiecki, despre aranjamente similare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.