Sistemul carceral din Alabama (sud) se află în centrul unui scandal, după ce familiile a doi foşti deţinuţi care au murit în închisoare au acuzat faptul că le-au recuperat cadavrele fără organe, potrivit postului ABC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Brandon Clay Dotson, încarcerat într-o închisoare din Alabama, a fost găsit mort în celulă la 16 noiembrie.

O autopsie a fost efectuată atunci asupra cadavrului acestui bărbat în vârstă de 43 de ani, însă familia a cerut să-l recupereze în vederea unei a doua expertize postmortem.

Inima defunctului lipsea din corpul acestuia, aflat ”în stare de descompunere”.

Familia a intentat un proces, acuzând o ”manipulare greşită, scandaloasă şi de nescuzat a defunctului de către acuzaţi, echivalentă unei încălcări condamnabile a demnităţii umane şi a decenţei comune”.

”Comportamentul lor condamnabil nu este nimic altceva decât un jaf de morminte şi o mutilzare”, a acuzat într-un comunicat familia.

Ea a descoperit, informându-se cu privire la ceea ce ar fi putut conduce la o îndepărate a inimii lui Brandon Clay Dotson, că şi alte familii au trăit experienţe asemănătoare.

Postul dezvăluie că cel puţin altă familie a deschis proces săptîmâna trecută.

Fiica lui Charles Edward Singleton, alt bărbat mort în detenţie în Alabama, a declarat că ”toate organele interne” lipseau din cadavrul înapoiat familiei, în 2021.

Familia lui Brandon Clay Dotson şi avocatul acesteia, Lauren Faraino, sunt convinşi că acest lucru ”face parte dintr-un model”. Dar unde sunt organele?

În funcţie de nevoile autopsiei, organe ale defunctului sunt prelevate în mod frecvent în vederea examinării.

Însă acestea sunt repuse în mod sistematic la locul lor după examinare.

Una dintre ipotezele formulate de avocaţii familiei lui Brandon Clay Dotson este că inima acestuia ar fi fost trimisă lunui spital universitar în vederea unor examinări mai aprofundate. Însă spitalul a datasigurări că nu se află în posesia inimii defuntului.

La prima audiere, care a avut loc vineri, niciun reprezentant al statului Alabama nu a putut să spună ce s-a întâmplat cu inima lui Brandon Clay Dotson, care rămâne un mister.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.