Preşedintele Parlamentului European David Sassoli a anunţat marţi că următoarea sesiune plenară al PE din perioada 14 - 17 septembrie va avea loc la Bruxelles, în condiţiile în care oraşul Strasbourg a fost declarat zonă roşie din cauza pandemiei de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am făcut tot ce ne-a stat în putinţă să reluăm normal sesiunile plenare în Strasbourg. Cu toate acestea, revenirea pandemiei în multe state membre şi deciziile luate de autorităţile franceze de a clasifica întregul district al Rinului de Jos ca zona roşie, ne obligă să reconsiderăm multarea la Strasbourg. Deşi suntem foarte dezamăgiţi de această decizie, trebuie să luăm în considerare că trasferul întregii administraţii a Parlamentului European ar presupune carantina pentru toţi angajaţii la reîntoarcerea lor la Bruxelles”, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei afişat pe site-ul PE.

Sassoli a adăugat că cei din PE vor să se reîntoarcă la Strasbourg şi sunt încrezători că acest lucru va fi posibil, odată ce pandemia de COVID-19 va trece într-un trend descendent.

„Trecem printr-o perioadă dificilă şi sunt recunoscător pentru toată cooperarea, disponibilitatea şi expertiza arată de autorităţile medicale şi guvernamentale din oraşul Strasbourg. Dorinţa reprezentanţilor Parlamentului European este de a se reîntoarce la Strasbourg şi suntem încrezători că, în faţa unui trend descendent al pandemiei, acest lucru va fi posibil”, a completat David Sassoli.

El a mai spus că „sesiunea plenară din 14-17 septembrie a Parlamentului European va avea loc la Bruxelles”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.