Şase persoane - inclusiv doi membri ai Gărzii Civile - au fost ucise marţi dimineaţa, în apropiere de Sevilla, în sudul Spaniei, unde un TIR a intrat într-un baraj al poliţiei, anunţă Guvernul regional al Andaluziei, care evocă un accident, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alţi trei membri ai Gărzii Civile au fost răniţi şi spitalizaţi după această dramă, care a avut loc la ora locală 4.30 (5.30, ora României), pe un tronson al unei autrostrăzi, în apropiere de oraşul Los Palacios, precizează într-un comunicat Guvernul regional.

Presa spaniolă scrie că membrii Gărzii Civile efectuau un control rutier de rutină în cadrul luprei împotriva traficului de droguri atunci când au fost loviţi de TIR.

Şoferul, care a fost plasat în arest preventiv, a fost testat negativ în privinţa consumului de droguri şi alcool, potrivit presei.

”(Sunt) foarte întristat de acest tragic accident rutier”, scrie pe X preşedintele regiunii Andaluzia Juanma Moreno.

Premierul spaniol Pedro Sánchez îşi exprimă, într-un mesaj postat pe X, ”toată afecţiunea şi solidaritatea faţă de familiile persoanelor decedate” şi le transmite ”însănătoşire grabnică persoanelor rănite”.

Acest accident are loc la o lună după moartea altor membri ai Gărzii Civile, a căror ambarcaţiune a fost lovită de, aparent în mod voit, de o vedetă aparţinând unor traficanţi de droguri, în timpul unei urmăriri, în portul Barbate (sud-vest), tot în Andaluzia.

Golful Cadiz este teatrul unor confiscări de droguri de către agenţi ai Vamei spaniole şi Gărzii Civile.

Spania este una dintre principalele rute de import de droguri în Uniunea Europeană (UE), iar regiunea Andaluzia, din cauza apropierii acesteia de Maroc, în producţia de răşină de canabis, este una dintre porţile de intrare a drogurilor pe teritoriul spaniol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.