Cinci persoane au fost ucise într-un atac aerian rusesc în oraşul Kosteantînivka, în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, iar o şasea în alt atac, în sudul Ucrainei, anunţă vineri autorităţile ucrainene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trei femei şi doi bărbaţi au fost ucişi” la Kosteantînivka, o localitate situată la aproximativ 20 de kilometri vest de Bahmut, epicentrul confruntărilor armate cu armata rusă, a anunţat într-o postare pe Telegam Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă.

Atacul a avut loc în noaptea de joi spre vineri şi a atins o clădire în care se află un centru umanitar de primire de deplasaţi în acest oraş, precizează salvatorii.

Cele trei femei, ale căror corpuri au fost scoase dintre dărâmături, au fost evacuate din localităţile Bahmut, Ceasiv Iar şi Optîne - foarte afectate de lupte, a anunţat într-o postare pe telegram Parchetul General ucrainean.

Un proiectil al unei baterii antiaeriene ruseşti de tip S-300 a atins imobilul în care se află centrul de primire, iar altul a căzut în aporpiere, precizează Parchetul General.

Vineri dimineaţa, o femeie a fost ucisă, iar alţi patru civili au fost răniţi în tiruri de artilerie, în satul Bilozerka, în regiunea Herson (sud), anunţă parchetul.

Case, linii elecrice şi gazoducte au fost avariate în acest bombardament, precizează parchetul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.