Un palestinian a deschis marţi focul asupra unui grup de israelieni într-o colonie, în Cisiordania ocupată, şi a rănit şase persoane, după care a fost ”neutralizat” de către un agent al Poliţiei de Frontieră care nu se afla în timpul serviciului, anunţă poliţia israeliană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un terorist a deschis focul asupra unui grup de persoane la Maale Adoumim”, la est de Ierusalim, în Valea Iordanului, anunţă într-un comunicat poliţia, care preciza că au fost răniţi patru civili.

Palestinianul ”a fost neutralizat de către un agent din Poliţia de frontieră care nu se afla (în timpul) serviciului”, precizează ea.

Două spitale din Ierusalim au anunţat ulterior într-un comunicat că îngrijeau şase persoane rănite în acest atac - inclusiv un adolescent.

Doi răniţi se aflau în stare gravă, precizează ele.

Ministerul palestinian al Sănătăţii a confirmat că atacatorul - Mohannad Mohammad al-Mazaraah, în vârstă de 20 de ani - a fost ucis ”prin împuşcare de ocupaţie”.

Agentul de poliţie care l-a ucis a declarat că se afla la un frizer atunci când a auzit focuri de armă şi strigăte şi s-a lansat în urmărirea atacatorului, care, spune el, purta o vestă galbenă şi ţinea un pistol.

”Nu eram sigur că este vorba despre terorist”, declară el într-o înregistrare video difuzată de către poliţie.

”Am strigat la el să se oprească şi mi-am armat pistolul. El a început să tragă în mine şi am înţeles că era vorba despre terorism”, declară poliţistul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

De la începutul lui 2022, Cisiordania, un teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967, a fost teatrul atât al unei serii de atacuri comise de către palestinieni asupra unor ţinte israeliene, cât şi al unor violenţe comise de către colonişti israelieni împotriva unor comunităţi palestiniene.

Aceste violenţe, legate de conflictul istraeliano-palestinian, s-au soldat cu 230 de morţi de începutul lui 2023 - cel puţin 204 de palestinieni, 27 de israelieni, o ucraineancă şi un italian, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP din surse oficiale.

Între aceste victime se află, de partea palestiniană, combatanţi şi civili, iar de partea israeliană trei membri ai minorităţii arabe.

Fără Ierusalinul de Est ocupat şi anexat, aproximativ trei milioane de palestinieni trăiesc în Cisiordania ocupată, iar aproximativ 490.000 de israelieni locuiesc în Ciodordania ocupată în colonii considerate drept ilegale în dreptul internaţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.