Şapte civili au fost ucişi şi alţi 27 au fost răniţi, joi, în atacul forţelor ruse asupra autobuzelor de evacuare din regiunea Harkov (estul Ucrainei), a anunţat, vineri, Parchetul ucrainean, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe 14 aprilie, soldaţii ruşi au tras în autobuzele de evacuare cu civili din localitatea Borova. Potrivit primelor informaţii, şapte persoane au fost ucise şi alte 27 au fost rănite”, a scris Procuratura ucraineană pe canalul de Telegram.

De asemenea, a fost deschisă o anchetă pentru ”încălcarea legilor şi obiceiurilor războiului, asociată cu omor cu premeditare”, se mai adaugă în comunicatul Procuraturii.

În regiunea Zaporijie (sud), o persoană a murit şi alte cinci au fost rănite în bombardamentele ruseşti asupra oraşului Vasîlivka, unde mai multe case, un magazin alimentar şi o instalaţie de la Gara Tavriisk au fost avariate, potrivit postării administraţiei militare regionale pe canalul de Telegram.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.