Avocatul teroristului Salah Abdeslam a confirmat joi că acesta nu va fi inculpat în dosarul atentatelor teroriste care au lovit în urmă cu două săptămâni metropola belgiană, însă instanţa din Bruxelles a decis să prelungească mandatul de arestare pe numele jihadistului, până ce va fi transferat în custodia autorităţilor franceze, transmite Le Derniere Heure.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sven Mary a precizat că jihadistul nu va fi audiat în următoarele zile cu privire la exploziile care au lovit la 22 martie aeroportul Zaventem şi staţia de metrou Maelbeek.
 
Deşi nu va fi inculpat în dosarul atentatelor, autorităţile îl anchetează pentru tentativă de crimă, pentru implicarea în schimbul de focuri care a dus la arestarea sa şi în care au fost răniţi patru ofiţeri de poliţie belgieni.
 
De asemenea, principalul suspect în atentatele din Paris, soldate cu 130 de morţi, nu va fi extrădat în Franţa în mai puţin de câteva săptămâni.
 
Săptămâna trecută, o instanţă belgiană a decis să permită extrădarea lui Salah Abdeslam în Franţa, după ce avocaţii jihadistului au anunţat că acesta este pregătit să colaboreze cu autorităţile de la Paris

După patru luni de căutări, Salah Abdeslam a fost capturat în martie de către forţele de intervenţie belgiene în timpul unui raid antiterorist din cartierul Molenbeek, unde s-a născut şi a crescut teroristul şi unde încă mai locuiesc părinţii, rudele şi prietenii săi.

Abdeslam nu a mai colaborat cu autorităţile belgiene după atentatele care au lovit săptămâna trecută Bruxelles-ul.

Teroristul a fost interogat numai o oră înainte de atentatele care au lovit aeroportul Zaventem şi staţia de metrou Maelbeek, soldate cu 35 de morţi şi peste 300 de răniţi. El nu a fost întrebat de anchetatori despre posibilitatea organizării unor noi atacuri, fiindcă starea sa de sănătate nu permitea audierea îndelungată.

Iniţial, suspectul a cerut să fie judecat în Belgia, însă s-a răzgândit şi a solicitat transferul în Franţa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.