Culoarele de evacuare pentru civili sunt ”în curs de ajustare” în urma atacului cu rachete ruseşti asupra Gării din Kramatorsk, vineri, a declarat Serghii Gaidai, guvernatorul militar al regiunii Lugansk din estul Ucrainei, notează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din păcate, după dezastrul de ieri de la Kramatorsk, rutele noastre de evacuare sunt ajustate, dar suntem pregătiţi, vom continua să evacuăm oamenii”, a spus Serghii Gaidai. El a mai afirmat că bombardamentele continuă în regiune.

”Toate aşezările sunt bombardate. Cele mai afectate zone sunt comunitatăţile Rubijne, Popasna şi Hirske. Comunitatea Hirske este bombardată de dimineaţa până seara, în mod constant, inamicul nu s-a oprit deloc, sunt atacaţi cu tot felul de arme, dar şi cu aeronave. Luptele continuă în Popasna şi Rubijne”, a spus Gaidai.

Sâmbătă, vicepremierul Ucrainei, Irina Vereşciuk, a anunţat pe Telegram că au fost convenite 10 culoare de evacuare.

În regiunea Doneţk, ea a spus că va exista un coloar de la Mariupol la Zaporijie pentru vehiculele private.

În regiunea Zaporjie, Vereşciuk a spus că patru culoare, de la Berdeansk, Tokmak, Enerhodar şi Melitopol până la Zaporijie, vor fi deschise pentru vehicule private şi autobuze.

În regiunea Lugansk, Vereşciuk a precizat că există cinci culoare către Bahmut, care vin din Sieverodoneţk, Lîsîceansk, Popasna, Rubijne şi din satul Hirske.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.