Rusia continuă să reprezinte o ameninţare la adresa alegerilor americane, avertizează directorul poliţiei federale americane (FBI) Christopher Wray, cu mai puţin de un an şi jumătate înaintea alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ruşii sunt absolut hotărâţi să încerce să se amestece în alegerile noastre”, a declarat Christopher Wray marţi, într-o audiere în Comisia Judiciară din cadrul Senatului.

Serviciile secrete americane şi procurorul special Robert Mueller au dezvăluit eforturi ale serviciilor ruse de informaţii şi ale unui grup considerat de justiţia americană drept o ”fermă de troli” rusă - Internet Research Agency (IRA) - de a-l ajuta pe Donald Trump să obţină o victorie în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi de a-i face rău rivalei sale democrate Hillary Clinton.

Raportul anchetei lui Robert Mueller, făcut public în aprilie, detaliază încercări ale echipei de campanie a lui Trump de a coopera cu ruşii cu scopul de a-i creşte şansele miliardarului republican.

Robert Mueller urmează să fie audiat miercuri în Congres cu privire la ancheta sa.

Donald Trump continuă să nege că ruşii au intervenit sau că victoria sa a fost influenţată de ajutorul lor.

Într-o întâlnire cu Vladimir Putin, la Helsinki, în iulie 2018, Donald Trump a declarat că acceptă dezminţirea preşedintelui rus a acuzaţiilor de amestec în alegerile prezidenţiale din 2016, sugerând că este mai sensibil faţă de negarea liderului rus decât faţă de concluziile propriilor sale servicii.

Luna trecută, la summitul G20 din Japonia, Trump a minimalizat din nou, în glumă, amestecul rus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.