Forţe ruse au avansat către centrul Sievierodoneţkului, un oraş situat în estul Ucrainei, bombardat intensiv de săptămâni de zile, în care au loc lupte de stradă, anunţă luni guvernatorul regiunii Lugansk, Serghii Gaidai, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ruşii înantează către mijlocul Sievierodoneţkului. Luptele continuă, situaţia este foarte dificilă”, anunţă într-o postare pe Telegram Gaidai.

Două persoane au fost rănite luni, după ce maşina în care se aflau a fost luată drept ţintă, însă se aflau ”în sigiranţă”, anunţă el.

Trei medici au fost daţi dispăruţi, mai anunţă Gaidai.

”Infrastructua critică a Sievierodoneţkului este distrusă, 60% dintre locuinţe nu mai pot fi refăcute”, denunţă Gaidai.

Drumul care asigură o legătură între Sivierodoneţk, Lîsîceansk şi Bahmut, mai la sud, este considerat prea ”periculos” în vederea evacuării unor civili şi unor transporturide ajutor umanitar.

Serghii Gaidai a semnalat duminică un atac vizând Sievierodoneţk şi lupte de stradă.

El a anunţat, de asemenea, că situaţia la Lîsîceansk s-a ”agravat puternic”.

Sievierodoneţk, un oraş cu 100.000 de locuitori înainte de război, este bombardat intensiv de săptămâni de zile de către armata rusă şi separatişti proruşi care luptă alături de aceasta.

Zeci de civili au fost ucişi în oraş.

Sievierodoneţkul şi Lîsîceanskul se află la 80 de kilometri est de Hramatorsk, care a devenit centrul administrativ al Donbasului ucrainean după ce separatişti proruşi susţinuţi de Moscova au cucerit partea de est a acestui mare bazin carbonifer în 2014.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.