Rusia va trimite poliţia militară în Înălţimile Golan, la graniţa dintre Siria şi Israel, şi va crea opt puncte de observare, conform agenţiei de stat, Interfax, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Având scopul să prevenim anumite provocări împotriva posturilor ONU, se vor plasa opt puncte de observare ale forţelor armate ale poliţiei militare din Rusia”, a declarat Sergei Rudskoi, un oficial al Ministerului Apărării din Rusia.

Forţele siriene loiale preşedintelui Bashar al-Assad şi aliaţii lor, Rusia şi Iranul, au învins în mare parte rebelii anti-guvernamentali din sud-vestul Siriei, forţele guvernamentale ajungând aproape de graniţa cu Israelul.

Acest deznodământ a îngrijorat Israelul care consideră că astfel Iranul ar putea profita de ocazie pentru a-şi plasa forţele militare în apropierea graniţei.

Rudskoi a adăugat că prezenţa rusă este una temporară şi că posturile de observaţie vor fi preluate de forţele siriene după ce situaţia va deveni stabilă. 

Forţele iraniene şi-au retras armamentul din Siria la o distanţă de 85 de km faţă de Înălţimile Golan, conform unui diplomat rus, citat de agenţia TASS, dar Israelul a numit această retragere ca fiind nepotrivită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.