Rusia urmează să-şi redeschidă ambasada în Libia, iar reprezentantul său diplomatic urmează să fie trimis într-o primă fază în Tunisia vecină, a anunţat vineri ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, citat de agenţia rusă de presă Interfax, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moscova şi-a evacuat diplomaţii din Libia în octombrie 2013, în urma unui atac armat asupra Ambasadei Rusiei la Tripoli.

Libia, devastată de un război civil din 2011, este împărţită din 2014 în două - între un Guvern de unitate naţională (GNA), recunoscut de comunitatea internaţională, la Tripoli, şi forţele mareşalului Khalifa Haftar, cel mai puternic om în estul ţării.

Rusia promovează o încetare a ostilităţilor şi lansarea unui dialog politic, a declarat Lavrov într-o întâlnire cu Aqila Saleh, preşedintele Parlamentului paralel de la Tobruk, în estul Libiei, controlat de Haftar.

”Noi am luat decizia de a redeschide Ambasada rusă în Libia, care va fi condusă în acest stadiu de însărcinatul cu afaceri Djamched Boltaev”, a anunţat el.

”El se va instala provizoriu în Tunisia, dar doresc să subliniez că funcţiile sale includ reprezentarea Rusiei pe tot teritoriul ibian”, a declarat Lavrov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.