Rusia a afirmat luni că va va da semnale ”inconfortabile” Statelor Unite înainte de summitul liderilor celor două ţări de la Geneva, din 15-16 iunie, anunţând că îşi consolidează prezenţa miltiară la graniţa sa vestică, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comentariul a avut loc la o zi după ce preşedintele american Joe Biden a spus că îl va presa pe preşedintele rus Vladimir Putin să respecte drepturile omului, atunci când se vor întâlni la Geneva.

Relaţiile dintre Statele Unite şi Rusia se află la cel mai scăzut nivel de după Războiul Rece.

”Americanii trebuie să îşi asume că un număr de semnale din partea Moscovei...vom fi inconfortabile pentru ei, inclusiv în următoarele zile”, a afirmat Serghei Riabcov, ministrul de Externe adjunct, citat de agenţia de presă RIA.

Riabcov a spus că Rusia va fi pregătită să răspundă la întrebările lui Biden despre drepturile omului în Rusia şi că Moscova este mai flexibilă decât Washingtonul în privinţa elaborării unei agende pentru summit, a relatat RIA.

Legăturile Rusiei cu Occidentul sunt puternic tensionate de încarcerarea criticului Kremlinului, Alexei Navalnîi, suplimentarea forţelor militare lângă Ucraina, precum şi de acuzaţiile de piratare a alegerilor americane.

Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a declarat luni că Statele Unite şi NATO au intensificat recent activităţile militare în vestul Rusiei, ceea ce a necesitat un răspuns al Moscovei.

”Acţiunile colegilor noştri occidentali distrug sistemul de securitate al lumii şi ne obligă să luăm contramăsuri adecvate”, a declarat Şoigu, citat de agenţia de presă Interfax.

”Aproximativ 20 de formaţii şi unităţi militare vor fi formate în districtul militar vestic, până la sfârşitul anului”, a spus acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.