Rusia susţine că racheta care a vizat, duminică, un bloc de apartamente din Kiev a fost, de fapt, o rachetă ucraineană care a lovit clădirea din greşeală, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul rus al Apărării anunţă că a tras patru rachete de ”înaltă precizie” care au vizat o fabrică care produce muniţii pentru sistemele ucrainene de lansare cu rachete multiple. De asemenea, Moscova susţine că toate cele patru rachete au lovit acea ţintă.

În atac, un bloc rezidenţial a fost vizat, iar atacul s-a soldat cu moartea a cel puţin unei persoane, însă Rusia susţine că blocul nu a fost atacat de una dintre rachetele sale.

”Regimul de la Kiev a încercat să intercepteze rachete ruseşti de înaltă precizie prin mijloacele de apărare aeriană desfăşurate în oraş. Echipajele sistemelor de apărare aeriană de tip S-300 şi Buk-M1 ucraineană au lansat peste 10 rachete de apărare aeriană”, a precizat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

”Din cauza lipsei de interoperabilitate între rampele de lansare ale sistemelor de apărare aeriană şi instalaţiile electronice desfăşurate în zone rezidenţiale, două rachete de apărare aeriană de tip S-300 au fost interceptate de sistemele Buk ucrainene”, se mai arată în comunicat.

Una dintre rachetele de apărare aeriană interceptate ”a căzut probabil pe o clădire rezidenţială”, se mai precizează în comunicat.

Ucraina susţine că rachetele ruseşti au fost lansate din bombardierele Tupolev peste Marea Caspică, la aproximativ 1.450 kilometri depărtare de Kiev.

Nu a existat niciun răspuns imediat din partea Ucrainei la ultimele afirmaţii ale Rusiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.