Rusia a informat miercuri că Israelul trebuie să oprească atacurile aeriene „arbitrare” asupra Siriei, la câteva zile după ce forţele militare aeriene ale Israelului au atacat forţele iraniene din Siria, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Israelul a atacat în repetate rânduri ceea ce descrie ca fiind „ţinte iraniene” din Siria şi aliaţii lor, precum gruparea libaneză Hezbollah. Premierul israelian Benjamin Netanyahu descrie aceste eforturi ca fiind o campanie pentru a opri influenţa Iranului în Siria.
 
Netanyahu a sugerat luni că atacurile vor continua: „Forţele israeliene sunt singura armată care se luptă cu armata iraniană în Siria. Cred cu tărie în capacitatea armatei noastre de a înfrânge duşmanul”
 
„Practica unor atacuri arbitrare pe teritoriul unui stat suveran, în acest caz Siria, ar trebui să fie exclusă”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, ca răspuns la o întrebare din partea agenţiei TASS privind atacurile israeliene.
 
Ea a precizat că astfel de atacuri sporesc tensiunile în regiune, acest lucru nefiind în interesul nimănui.
 
„Nu ar trebui să permitem transformarea Siriei, care a trecut prin ani de conflicte armate, într-o arenă pentru duelurile geopolitice”, a afirmat ea.
 
Atacurile israeliene au cauzat tensiuni între Israel şi Rusia, care alături de Iran este un susţinător important al preşedintelui sirian Bashar al-Assad.
 
Oficialii israelieni au făcut referire în trecut la încheierea unui acord cu Moscova prin care au specificat că atacurile asupra Siriei nu îl vor pune în pericol pe Assad în timp ce Rusia a promis să limiteze influenţa iraniană.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.