Forţele aeriene ale Rusiei au respins, duminică dimineaţa, un atac coordonat al Ucrainei asupra Crimeei, distrugând cel puţin şase drone care vizau peninsula din direcţii diferite, a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două drone au fost distruse la ora 1:15 a.m. (2215 GMT sâmbătă) în largul coastei vestice a Crimeei şi alte patru jumătate de oră mai târziu în largul coastelor de nord-vest şi est, a precizat ministerul pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Ministerul nu a precizat dacă au existat pagube sau victime. Reuters nu a putut verifica raportul în mod independent şi nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

Rapoartele vin după o serie de lovituri din această săptămână asupra unor obiective militare ruseşti din Peninsula Crimeea, considerate ca fiind încercări sporite ale Kievului de a frâna eforturile de război ale Rusiei. Moscova a anexat Crimeea de la Ucraina într-o mişcare condamnată pe scară largă în 2014.

Numărul atacurilor în interiorul Rusiei şi departe de liniile de front a crescut, de asemenea, iar primarul Moscovei şi Ministerul rus al Apărării au declarat duminică dimineaţa devreme că o dronă a fost distrusă în districtul Istra din regiunea Moscovei.

Potrivit informaţiilor preliminare, nu au existat răniţi sau victime în urma căderii resturilor de dronă în Istra, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Agenţia rusă de ştiri de stat TASS a raportat că cel puţin 24 de zboruri au fost întârziate pe marile aeroporturi din Moscova - o acţiune frecventă a autorităţilor aviatice în timpul atacurilor cu drone asupra capitalei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.