Un guvernator regional rus a declarat joi că apărarea aeriană a doborât o dronă în apropierea bazei aeriene Engels, unde se află bombardiere strategice cu rază lungă de acţiune, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Baza Engels este situată în apropiere de Saratov, la 730 km sud-est de Moscova şi la sute de kilometri de linia frontului din Ucraina şi este una dintre cele două care găzduiesc forţele nucleare aeropurtate ale Rusiei.

Rusia susţine că Ucraina a încercat deja să atace baza de două ori în această lună, ucigând cel puţin şase militari ruşi. În schimb, două dintre aeronave ar fi suferit doar avarii uşoare.

"Sistemele de apărare antiaeriană au doborât un vehicul aerian fără pilot în regiunea Engels", a scris joi guvernatorul regiunii Saratov, Roman Busarghin, într-un mesaj pe Telegram.


Căderea resturilor a avariat câteva case, dar nimeni nu a fost rănit, a precizat el.

Pe reţelele sociale circulaseră anterior informaţii potrivit cărora localnicii ar fi raportat o explozie şi ar fi auzit sirene de alarmă aeriană. Reuters precizează că nu a reuşit să verifice imediat aceste relatări.

Atacurile cu dronă asupra bazei Engels au ridicat semne de întrebare cu privire la eficienţa apărării aeriene ruseşti, în special atunci când linia frontului este atât de departe.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei, care nu a revendicat niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei, dar le numeşte "karma" pentru invazia rusă.

CITEȘTE ȘI Trei militari ruşi ucişi, alţi patru răniţi şi două avioane avariate ”uşor” în două baze din Rusia, la Diaghiilevo şi Engels, cu ”drone cu reacţie” ucrainene de concepţie sovietică, care s-au prăbuşit după interceptare, acuză Moscova

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.