Ministerul rus al Apărării a anunţat, vineri, că forţele sale au distrus un obuzier de tip M777 fabricat de Statele Unite, despre care susţine că Ucraina l-a folosit pentru a bombarda centrala nucleară Zaporojie, controlată de ruşi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul rus al Apărării a precizat în briefing-ul său zilnic că obuzierul a fost distrus la vest de oraşul Marhaneţ, în regiunea Dnipropetrovsk din Ucraina.

Reuters nu a putut verifica din surse independente informaţiile publicate de Rusia.

Centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, a fost cucerită de forţele ruse în martie şi a fost atacată în mod repetat în ultimele săptămâni. Atât Ucraina, cât şi Rusia s-au acuzat reciproc că au bombardat instalaţia.

Toate cele şase reactoare ale centralei nucleare Zaporojie rămân deconectate de la reţeaua electrică a ţării, a anunţat, vineri, operatorul nuclear ucrainean Energoatom într-un comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.