Ministerul rus al Apărării a declarat că forţele sale au împiedicat Ucraina să atace duminică portul Sevastopol de la Marea Neagră, distrugând şapte drone aeriene şi două subacvatice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această dimineaţă, a fost respinsă o încercare a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist cu şapte vehicule aeriene fără pilot şi două vehicule subacvatice fără pilot asupra obiectelor de pe teritoriul Peninsulei Crimeea, în apropiere de oraşul Sevastopol”, a spus ministerul pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Nu au fost victime şi nici pagube, a adăugat ministerul.

Două drone aeriene au fost doborâte deasupra Mării Negre, la mare distanţă de coastă, în timp ce cinci au fost interceptate de forţele de război electronic ale Rusiei.

Două vehicule subacvatice fără pilot (UUV), cunoscute sub numele de drone subacvatice, au fost descoperite în partea de nord a Mării Negre şi distruse, a spus ministerul.

Anterior, Mihail Razvohaiev, guvernatorul Sevastopolului instalat de Moscova, a declarat pe aplicaţia de mesagerie Telegram că atacurile au avut loc asupra portului Sevastopol şi asupra districtelor Balaklava şi Hersones ale oraşului.

Transportul maritim, inclusiv feriboturile de pasageri, a fost suspendat pentru câteva ore duminică devreme, au declarat autorităţile de transport ale oraşului, susţinute de Moscova, pe canalul lor de Telegram.

Reuters nu a putut verifica în mod independent informaţiile. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei cu privire la atacul asupra Sevastopolului, un port din Peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014.

Ucraina aproape niciodată nu îşi revendică public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei sau pe teritoriul controlat de ruşi din Ucraina, dar a afirmat în ultimele luni că distrugerea infrastructurii militare a Rusiei ajută la contraofensiva Kievului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.