Apărarea aeriană rusă a doborât trei drone ucrainene în regiunile Briansk şi Kaluga, a anunţat Rusia joi, fără a preciza dacă atacurile au provocat victime sau pagube, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Noaptea trecută, o tentativă a regimului de la Kiev de a efectua atacuri cu drone" a fost dejucată, a declarat Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

"Două drone au fost distruse de apărarea antiaeriană deasupra teritoriului regiunii Briansk", la graniţa cu Ucraina, a anunţat ministerul.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Potrivit aceleiaşi surse, un al treilea dispozitiv "a fost detectat şi distrus de apărarea aeriană deasupra teritoriului regiunii Kaluga", la sud-vest de Moscova.

Ministerul nu a furnizat informaţii despre eventuale pagube sau victime.

Rusia este în prezent vizată aproape zilnic de drone, cum a fost cazul atacului de miercuri care a ucis trei persoane în regiunea rusă Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, potrivit guvernatorului Viaceslav Gladkov, care a dat vina pe forţele armate de la Kiev.

Pentru a şasea zi consecutiv, capitala rusă a fost de asemenea vizată miercuri de drone, care i-au perturbat traficul aerian şi au provocat pagube materiale, fără a face victime.

La sfârşitul lunii iulie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat faptul că "războiul se apropie de teritoriul rusesc".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.