Rusia şi Ucraina au făcut, joi, un schimb de câte 60 de prizonieri de război, au declarat oficialii de la Kiev şi Moscova, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul rus al Apărării a anunţat că cei 60 de soldaţi ruşi eliberaţi vor fi transportaţi cu avionul la Moscova pentru a primi îngrijiri medicale şi sprijin psihologic.

Într-un videoclip distribuit de minister, bărbaţi îmbrăcaţi în haine militare pot fi observaţi coborând dintr-un autobuz şi dând apeluri telefonice.

”Totul este bine, sunt viu şi sunt bine. Voi fi acasă în curând”, a spus unul dintre foştii prizonieri de război.

Consilierul prezidenţial ucrainean Andrii Iermak i-a salutat pe ucrainenii care s-au întors ca pe nişte eroi şi a spus că printre ei se numără zeci de apărători ai oraşului Mariupol, inclusiv ai oţelăriei asediate Azovstal.


”Continuăm să aducem acasă apărătorii Mariupolului – în ‘lista celor 60’ de prizonieri de astăzi sunt 34 dintre ei, dintre care 14 de la Azovstal. Unii sunt răniţi şi vor primi tot ajutorul necesar în Ucraina”, a mai spus Iermak.

Unii dintre soldaţii eliberaţi au fost ţinuţi pe teritoriul Rusiei, iar alţii în Olenivka, un lagăr de prizonieri de război din regiunea Doneţk ocupată de ruşi din Ucraina, a mai precizat oficialul ucrainean.

Ucraina a acuzat Rusia în iulie că a comis o crimă de război printr-un atac vizând Olenivka, soldat cu zeci de prizonieri morţi. Moscova a acuzat Kievul că a vizat tabăra.

Cele două părţi au schimbat sute de prizonieri într-o serie de schimburi în ultimele luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.