Rusia şi Ucraina au făcut, joi, un schimb de câte 50 de prizonieri de război, au declarat oficialii de la Kiev şi Moscova, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul rus al Apărării a anunţat că Ucraina a eliberat 50 de soldaţi ruşi care au fost luaţi prizonieri.

”La 24 noiembrie, în urma procesului de negocieri, 50 de militari ruşi au fost restituiţi de pe teritoriul controlat de regimul de la Kiev, care se aflau în pericol de moarte în captivitate”, a menţionat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, potrivit CNN.

Soldaţii vor fi duşi la Moscova pentru tratament şi li se va acorda ”asistenţa medicală şi psihologică necesară”, a adăugat Moscova.

Andrii Iermak, şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, a declarat pe contul de Telegram că Ucraina a primit 48 de soldaţi şi doi ofiţeri, printre ei infanterişti, grăniceri şi membri ai forţelor terestre.


”Am reuşit să aducem înapoi 19 apărători ai Mariupolului... precum şi 15 prizonieri (de război) de la centrala nucleară Cernobîl şi şapte de pe Insula Şerpilor”, a spus Iermak.

Denis Puşilin, liderul republicii separatiste ucrainene Doneţk, care află sub controlul Rusiei, a declarat în cursul zilei de joi că are loc un schimb de prizonieri cu Kiev, care implică 50 de prizonieri de fiecare parte.

”Continuăm să căutăm soluţii pentru eliberarea tuturor oamenilor noştri din captivitate. Sunt recunoscător pentru munca depusă de Cartierul General de Coordonare pentru Tratarea Prizonierilor de Război. Îi vom aduce înapoi pe toţi”, a spus el într-un comunicat.

În ultimele două zile, 86 de membri ai serviciului ucrainean au fost restituiţi şi un total de 1.269 de persoane au fost eliberate în timpul invaziei ruse, a adăugat Iermak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.