Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri, la Geneva, că a hotărât împreună cu omologul său american Joe Biden ca Rusia şi Statele Unite să lanseze consultări cu privire la securitatea cibernetică, relatează The Assciated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi credem că securitatea cibernetică este importantă pentru lume, în general, pentru Statele Unite în particular, dar şi pentru Rusia”, a declarat el în urma unui summit cu locatarul Casei Albe.

Atât Rusia, cât şi Statele Unite ”este necesar să abandoneze diverse insinuări, să discute la nivel de experţi şi să înceapă să lucreze în interesul Statelor Unite şi Rusiei”, îndeamnă el.

”Cele mai multe atacuri cibernetice din lume au loc din regatul cibernetic Statele Unite”, acuză Putin, care apreciază că atacurile din Canada şi din Regatul Unit urmează pe poziţia a doua şi a treia.

Însă cele mai dăunătoare atacuri cibernetice au fost atribuite de către Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE) serviciilor militare ruse de spionaj (GRU) - ca de exemplu atacul cu virusul NotPetya, care a cauzat pagube economice estimate la zece miliarde de dolari în 2017, care a vizat companii ca gigantul Maersk, laboratorul farmaceutic Merck şi întreprinderea alimentară Mondolez.

Atât Statele Unite, cât şi Canada şi Regatul Unit efectuează operaţiuni de spionaj cibernetic, însă cele mai dăunătoare atacuri cibernetice au fost comise fie de către hackeri susţinuţi de statul rus, fie de către infractori în domeniul ransomware rusofoni, care acţionează în deplină impunitate atât în Rusia, cât şi în ţări aliate Moscovei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.