Ministerul britanic al Apărării a publicat ultima actualizare de informaţii referitoare la războiul din Ucraina. Potrivit acestuia, Rusia foloseşte artileria în încercarea de a încetini contraofensiva Ucrainei la Herson, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul adaugă faptul că dacă forţele ruse din regiune se confruntă cu un „regres militar şi politic semnificativ” este din cauza lipsei de treceri peste râul Nipro. Un pod cheie peste râu a fost avariat.

Rachetele ruseşti au lovit sâmbătă infrastructura din portul ucrainean Odesa, la o zi după ce Rusia şi Ucraina au semnat un acord de redeschidere a porturilor de la Marea Neagră pentru a relua exporturile de cereale, a anunţat armata ucraineană, potrivit Reuters.

„Inamicul a atacat portul comercial maritim Odesa cu rachete de croazieră Kalibr; două rachete au fost doborâte de forţele de apărare aeriană; două au lovit infrastructura portului”, a scris Comandamentul Operaţional Sud pe Telegram.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.