Retragerea Statelor Unite din tratatul ”Cer deschis” va afecta interesele tuturor statelor participante, care sunt şi membre ale NATO, a declarat joi ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Alexandr Gruşko, citat de agenţia de presă rusă RIA, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gruşko a spus că Rusia nu a încălcat tratatul şi că nimic nu împiedică continuarea discuţiilor pe tema problemelor tehnice despre care SUA afirmă că sunt încălcări comise de partea rusă.

Statele Unite şi-au anunţat joi intenţia de a ieşi din Tratatul ”Cer deschis”, care autorizează supravegherea aeriană a ţărilor particiante, acuzând Rusia de încălcări repetate ale prevederilor acestui acord.

Această retragere urmează să aibă loc în mod oficial peste şase luni, potrivit prevederilor acordului, au precizat reprezentanţi ai administraţiei americane.

Preşedintele american Donald Trump a retras deja Statele Unite din mai multe tratate şi  acorduri internaţionale mari , respectiv Acordul de Paris de luptă împotriva modificărilor climatice, Acordul de la Viena în dosarul nuclear iranian sau Tratatul forţelor nucleare intermediare (INF).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.