Rusia îşi va concentra de acum înainte operaţiunile militare pe”eliberarea completă” a regiunii Donbas, din estul Ucrainei, conform lui Serghei Rudskoy, şeful departamentului operaţional principal al Statului Major al Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse. Ministerul rus al Apărării a anunţat că Rusia a luat în considerare două opţiuni pentru ”operaţiunea militară specială”, una care vizează întregul teritoriu al Ucrainei şi alta care se concentrează pe regiunea Donbas, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţiile, transmise de agenţiile de presă de stat ruse, au sugerat o posibilă retrogradare a obiectivelor de război ale Rusiei. Forţele ruse au întâlnit o rezistenţă puternică în nordul Ucrainei şi în jurul Kievului.

93% din regiunea Lugansk şi 54% din regiunea Doneţk se află sub controlul Rusiei, a declarat Serghei Rudskoy.

Armata rusă a distrus marea majoritate a forţelor aeriene şi marinei ucrainene, marcând, astfel, încheierea cu succes a primei faze a conflictului, a adăugat el.

Cu toate acestea, Ministerul Apărării nu a exclus asaltarea oraşelor ucrainene asediate şi a comunicat că Rusia va reacţiona imediat la orice mişcare de a închide spaţiul aerian al Ucrainei, solicitare repetată constant de preşedintele Zelenski.

Ministerul a mai informat că Rusia îşi va continua invazia până când obiectivele stabilite de Putin vor fi atinse, fără a preciza care sunt acelea, potrivit agenţiei de presă rusă Ria.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.