Rusia a anunţat marţi că interzice accesul pe teritoriul său a 49 de cetăţeni britanici, jurnalişti şi reprezentanţi ai sectorului de apărare, sancţiuni adoptate în contextul războiului din Ucraina, relatează Le Figaro. Sancţiunile au fost adoptate ca măsură de retorsiune la o acţiune similară a Guvernului britanic, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste persoane, inclusiv jurnalişti şi oficiali de la BBC, cotidianul The Guardian şi chiar postul Sky News, ”nu mai sunt autorizate să intre în Federaţia Rusă”, a precizat Ministerul rus de Externe într-un comunicat, sub acuzaţia că ”răspândesc informaţii false” despre conflictul din Ucraina.

De asemenea, mai multor personalităţi britanice despre care Moscova susţine că au legături cu industria de apărare le-a fost interzis accesul în Rusia, potrivit The Guardian.

Ministerul de Externe al Rusiei a precizat că lista a fost întocmită ca răspuns la ”acţiunile antiruse ale Guvernului britanic, care a impus sancţiuni personale împotriva jurnaliştilor de seamă din ţara noastră şi a şefilor de companii din industria rusă de apărare”, relatează BBC.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.