Rusia anunţă joi închiderea consulatelor Estoniei, Letoniei şi Lituaniei pe teritoriul rus, ca o măsură de retorsiune faţă de măsuri similare ale ţărilor baltice, care denunţă ofensiva rusă în Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul rus de Externe anunţă într-un comunicat că ”retrage autorizaţia de funcţionare” a consulatelor generale ale Letoniei, Estoniei şi Lituaniei la Sankt Petersburg.

Moscova le reproşează acestor trei state vecine faptul că ”ajută militar regimul de la Kiev”.

Rusia închide, de asemenea, Consulatul Letoniei şi cancelaria Consulatului General al Estoniei la Pskov (nord-vest), potrivit ministerului.

Şefii şi funcţionarii misiunilor consulare letone şi estone au fost declaraţi ”personae non gratae” şi urmează să părăsească teritoriul rus.

Consulatele generale ale Rusiei în Estonia, Letonia şi Lituania au fost închise în aprilie, la solicitarea autorităţilor locale, din cauza ofensivei ruse în Ucraina.

Peste 200 de diplomaţi ruşi au fost expulzaţi, la începutul lui aprilie, de către state membre ale Uniunii Europene (UE).

Moscova replică, de atunci, cu aceeaşi monedă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.