Rusia ”încearcă să concentreze” sistemele de rachete în sud-estul Belarusului pentru a lansa atacuri sau pentru a fi folosite ca ”instrument de şantaj şi intimidare” împotriva Ucrainei. Armata rusă nu renunţă la planurile de a cuceri regiunile Doneţk şi Lugansk, invadează regiunea Harkov şi încearcă să regrupeze trupele, a declarat Ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, Hanna Maliar, joi seara, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţia oficialului ucrainean vine în urma afirmaţiilor recente ale Rusiei, care a anunţat că va recurge la detensionare în jurul Kievului şi al oraşului Cernihiv (nordul ţării).

”Inamicul nu renunţă la planurile sale de a cuceri complet regiunile Doneţk şi Lugansk. De asemenea, invadează regiunea Harkov şi încearcă să-şi întărească poziţia, să regrupeze trupele”, a afirmat Maliar.

Forţele ucrainene au observat sisteme de rachete ruseşti desfăşurate lângă oraşul Gomel din Belarus, a mai spus ea.

”Inamicul încearcă să le concentreze acolo (trupele ruse), aparent, având planul de a lansa atacuri cu rachete sau de a le folosi ca instrument de şantaj şi intimidare. Prin urmare, teritoriul Belarusului continuă să fie folosit activ de Rusia pentru a desfăşura agresiune", a subliniat oficialul ucrainean.

Întrebată dacă se aştepta să vadă rachete în continuare pe teritoriul ucrainean, Maliar a spus: ”Trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru. Războiul continuă. Şi trebuie spus că inamicul nu încetineşte. Intensitatea atacurilor cu rachete este la fel ca înainte, uneori chiar sporită”.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat, joi, că forţele ruse nu se retrag, ci se repoziţionează, menţinând presiunea asupra Kievului şi a altor oraşe. Oficialii ucraineni şi americani au mai specificat că ruşii s-ar putea regrupa în Belarus.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.