Rusia a implementat servicii de internet de mare viteză într-un lanţ de insule care este revendicat şi de Japonia, conform operatorului de telecomunicaţii de stat Rostelecom, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rostelecom a informat că au fost plasate cabluri de fibră optică cu o lungime de 815 kilometri între insula rusă Sakhalin şi lanţul de insule revendicate de Japonia pentru a introduce internet de mare viteză în patru oraşe şi sate de pe insulele Iturup, Kunashir şi Shikotan.

Proiectul, care arată că în ciuda discuţiilor cu Japonia, Rusia încă nu doreşte să cedeze insulele, a costat 3,3 milioane de ruble (43 de milioane de euro), cea mai mare parte a banilor venind de la statul rus, conform Rostelecom.

Atât Rusia şi Japonia revendică cele patru insule, cunoscute ca Teritoriile Nordice în Japonia şi Kurilele de Sud în Rusia. Insulele au fost capturate de trupele sovietice spre sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat în repetate rânduri cu premierul japonez Shinzo Abe pentru a rezolva disputa care a oprit Moscova şi Tokyo din a semna un acord de pace după război.

De asemenea, gigantul energetic rus Gazprom plănuieşte să construiască o centrală de gaz natural lichefiat pe insula Sakhalin pentru a furniza energie lanţului de insule.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.