Ministerul de Externe al Rusiei a anunţat, luni, că l-a convocat pe ambasadorul SUA la Moscova, John Sullivan, să îi transmită că declaraţiile preşedintelui Joe Biden la adresa preşedintele rus Vladimir Putin au dus relaţiile bilaterale în pragul colapsului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Biden a afirmat săptămâna trecută că Putin este un ”criminal de război” pentru că a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina.

”Astfel de declaraţii ale preşedintelui american, nedemne de un om de stat cu un rang atât de înalt, pun relaţiile ruso-americane în pragul rupturii”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Kremlinul a descris anterior remarcile lui preşedintelui SUA la adresa lui Putin drept ”insulte personale”.

Ministerul rus de Externe i-a mai comunicat lui Sullivan că acţiunile ostile împotriva Rusiei vor primi un ”răspuns decisiv şi ferm”.

Rusia a trimis zeci de mii de militari în Ucraina pe 24 februarie, în ceea ce a numit o operaţiune specială pentru a slăbi capacităţile militare ale vecinului său sudic şi pentru a elimina persoanele pe care le-a numit naţionalişti periculoşi.

Forţele ucrainene au afişat o rezistenţă puternică împotriva forţelor ruse, iar Occidentul a impus sancţiuni drastice Moscovei pentru a o forţa să se retragă din Ucraina.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.