Rusia a anunţat luni că l-a convocat pe ambasadorul Greciei şi l-a notificat că va răspunde la o decizie „neprietenoasă” a Greciei de a expulza doi diplomaţi ruşi, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul de Externe al Rusiei a comunicat că l-a convocat pe ambasadorul Andreas Friganas şi l-a informat cu privire la „măsuri similare luate de partea rusă”.

În comunicat nu au fost numiţi diplomaţii greci expulzaţi şi nici nu s-a specificat când au au fost înştiinţaţi de decizie.

Grecia a anunţat în iulie că a expulzat doi diplomaţi ruşi şi că a interzis altor două persoane să intre în ţară după ce ei au încercat să mituiască oficiali şi să organizeze demonstraţii pentru a anula un acord prin care Macedonia ar putea adera la NATO.

Ministerul de Externe rus a numit decizia grecilor ca fiind nejustificată la acel moment şi a avertizat că ar putea urma consecinţe nespecificate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.