Rusia anunţă miercuri expulzarea a 34 de diplomaţi francezi, ca măsură de retorsiune, după ce Franţa a expulzat în aprlie 41 de diplomaţi ruşi, suspectaţi de spionaj, în urma invaziei ruse a Ucrainei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadorul Franţei la Moscova a fost convocat miercuri la sediul Ministerului rus de Externe, unde i s-a înmânat o notă prin care i se aduce la cunoştinţă faptul că ”34 de colaboratori ai instituăţiilor diplomatice franceze din Rusia au fost declarate personae non gratae”, anunţă într-un comunicat diplomaţia rusă.

Francezii au termen două săptămâni să părăsească Rusia, potrivit aceleiaşi surse.

Parisul ”condamnă ferm” anunţul rus.

”Această decizie este prezentată de către partea rusă ca un răspuns la deciziiale Franţei” din aprilie, când ”mai multe zeci de agenţăi ruşi” suspectai de faptul că sunt spioni au fost expulzaţi, anunţă într-un comunicat Quai d'Orsay.

Însă ”activitatea diplomaţilor şi personalului Ambasadei noastre în Rusia se înscrie, invers, în mod deplin în cadrul Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice şi consulare”, subliniază ministerul francez.

”Decizia autorităţilor ruse nu are nicio bază legitimă. Nu putem decât să o deplângem”, afirmă Quai d'Orsay.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.