Rusia anunţă, miercuri, expulzarea a 27 de diplomaţi spanioli şi a altor 24 de diplomaţi italieni, ca măsură de retorsiune, după ce Spania şi Italia au luat o măsură similară în luna aprilie, în urma invaziei ruse în Ucraina, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Douăzeci şi şapte de diplomaţi spanioli trebuie să părăsească Rusia în decurs de o săptămână, a anunţat, miercuri, Ministerul de Externe al Rusiei.

Alţi 34 de diplomaţi francezi au fost expulzaţi de către Rusia, ca măsură de retorsiune, după ce Franţa a expulzat în aprilie 41 de diplomaţi ruşi, suspectaţi de spionaj, în urma invaziei ruse a Ucrainei.

Francezii au termen două săptămâni să părăsească Rusia.

În total, Moscova a decis expulzarea a 85 de diplomaţi din Franţa, Spania şi Italia.

Spania a expulzat în luna aprilie 25 de diplomaţi ruşi din cadrul ambasadei Rusiei la Madrid, alăturându-se altor ţări din Uniunea Europeană care au ordonat oficialilor ruşi să părăsească teritoriile ţărilor lor.

De asemenea, Italia a decis în luna aprilie să expulzeze 30 de diplomaţi ruţi din motive de ”securitate naţională”, a declarat ministrul italian de Externe Luigi Di Maio, la Berlin, într-o conferinţă pe tema securităţii Republicii Moldova.

Premierul italian Mario Draghi a descris mişcarea Rusiei drept un ”act ostil”.

”Această decizie nu trebuie să ducă la o întrerupere a canalelor diplomatice, deoarece prin acele canale, dacă vom reuşi, vom obţine pacea”, a subliniat Draghi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.