Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan a afirmat joi, în cursul unei dezbateri organizate de CNN, că Rusia este o ”ameninţare globală condusă de un om care este ameninţător”, subliniind încă o dată diviziunea privind Rusia dintre preşedintele-ales Donald Trump şi o parte dintre membrii Partidului Republican

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ryan a răspuns joi seară la întrebări pregătite de moderator şi de public privind asistenţa medicală, imigraţia, comerţul, politica externă şi chiar activitatea preşedintelui-ales pe Twitter.

El şi-a reiterat opinia că Rusia “a încercat să ne afecteze alegerile interferând cu alegerile noastre (…) nu este loc pentru asta”. În aceste condiţii, sancţiunile sunt necesare, consideră liderul republican, criticând administraţia Obama că nu a înfruntat mai mult Moscova în ultimii opt ani şi că a urmat în prea mare măsură o “politică de calmare”.

Deşi Trump a pledat pentru o relaţie mai strânsă cu Rusia, “ruşii sunt puşi pe rele, ştim cu toţii asta”, a subliniat el.

Pe de altă parte, Ryan consideră că acţiunile Rusiei nu au avut impact asupra alegerilor şi a respins drept “prostii” informaţiile potrivit cărora Rusia ar avea materiale cu care îl poate şantaja pe Trump. “Nici măcar nu vreau să confer mai multă legitimitate acestui lucru vorbind despre el”, a spus el. “Nici măcar nu merită să apară în presă”, a adăugat el.

În ceea ce priveşte planurile de a anula Obamacare, preşedintele Camerei Reprezentanţilor a subliniat că vrea să o anuleze şi să o înlocuiască în aproximativ acelaşi timp, aşa cum a cerut Trump. “Vrem să facem aceste lucruri în acelaşi timp şi, în unele cazuri, prin aceeaşi lege”, a spus el joi.

În privinţa imigraţiei, Ryan a fost confruntată de o mamă singură imigrantă care locuieşte în Oklahoma şi care şi-a adus copilul în ţară. Ea a avertizat că fiica ei îşi va pierde mama, dacă republicanii vor anula protecţiile introduse de preşedintele Obama.

“Crezi că ar trebui să fiu expulzată?”, a întrebat ea.

“Nu. Pot să văd că îţi iubeşti fiica şi că eşti o persoană bună, care are un viitor grozav în faţă şi sper că viitorul tău este aici”, i-a răspuns Ryan.

El a dat asigurări că nu vor exista expulzări în masă şi că autorităţile se vor concentra pe imigranţii ilegali care au încălcat în mod repetat legea.

Printre membrii publicului care au avut întrebări pentru Ryan au fost un bărbat care spune că viaţa sa a fost salvată de Obamacare şi o femeie care se opune planurile de suspendare a finanţării Planned Parenthood, programul de planificare familială.

“Nu suntem de acord în toate privinţele, cred că lumea cam ştie acest lucru”, a spus Ryan despre Trump. El a dat, însă, asigurări că el şi preşedintele-ales au opinii relativ similare în legătură cu ceea ce trebuie făcut anul acesta.

Întrebat despre tendinţa lui Trump de a folosi Twitter ca mijloc de comunicare, Ryan a răspuns că preşedintele-ales reuşeşte astfel să comunice direct, fără filtre, şi “le-a dat o voce oamenilor care simţeau că nu sunt auziţi”.

“Nu cred că va înceta să facă acest lucru (…). Nu ştiu modul în care afectează politica internă şi politica externă. Vom afla, pentru că suntem pe un teritoriu nou”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.