Rusia a anunţat marţi că a înregistrat 737 de morţi din cauza covid-19 în ultimele 24 de ore, depăşind astfel pragul de 700 al bilanţului zilnic, un ”record” de la începutul pandemiei în această ţară, afectată în prezent de varianta indiană (delta) a SARS-Cov-2, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusia, a cincea cea mai afectată ţară de pandemie în lume, depăşeşte astfel pentru prima oară pragul a 700 de morţi zilnice din cauza covd-19.

Ea a înregistrat, de asemenea, 23.378 de îmbolnăviri - cel mai mare bilanţ zilnic de la jumătatea lui ianuarie, când ieşea din al doilea val al epidemiei.

Rusia a înregistrat în mod oficial, de la începutul epidemiei, peste 5,6 milioane de contaminări cu noul coronavirus şi 139.316 de morţi din cauza covid-19.

În ultimele opt zile, ea a înregistrat ”recorduri” de mortalitate, în contextul în care lupta împoriva covid-19 îi este afectată de o campanie de vaccinare lentă.

Până la 650.000 de persoane sunt vaccinate zilnic împotriva covid-19 în Rusia, a anunţat marţi ministrul Sănătătţii Mihail Muraşko, potrivit agenţiei ruse oficiale de presă Tass, scrie Reuters.

Guvernul nu susţine însă ideea închiderii frontierelor regiunilor ruseşti, în vederea unei opriri a răspândirii noului coronavirus, a anunţat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.