Regimul rus a cumpărat milioane de obuze de artilerie şi rachete de la Coreea de Nord - care alocă 20-25% cheltuielilor militare -, pentru a-şi acoperi deficitele, potrivit spionajului american, citat de The New York Times (NYT).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sancţiunile impuse de Occident Rusiei au limitat lanţurile de aprovizionare ale Kremlinului şi l-au obligat să se îndrepte către ţări sancţionate de ONU.

Armata rusă a primit drone din Iran, potrivit spionajului american.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Informaţii declasificate nu detaliază armamentul furnizat şi nici data achiziţiei.

Însă, cumpărarea de armament din Coreea de Nord pare să arate slăbiciunea complexului militaro-industrial rus, declară NYT un expert militar de la American Enterprise Institute, Frederick W. Kagan.

”Acesta este foarte probabil un indiciu al unui eşec masiv al complexului militaro-industrial rus, care are probabil rădăcini adânci şi implicaţii foarte grave pentru forţele armate ruse”.

”Kremlinul ar trebui să se alarmeze că trebuie să ceva de la Coreea de Nord”, declară Mason Clark de la Institute Studies of War.

Sancţiunile occidentale nu au oprit maşina de război rusă, însă par să aibă impact asupra capacităţii acesteia de reechipare.

”Singurul motiv din cauza căruia Kremlinul este nevoit să cumpere obuze de artilerie sau rachete din Coreea de Nord sau de oriunde altundeva este că Putin nu a vrut sau nu a putut să mobilizeze economia rusă pentru război nici măcar la cel mai elementar nivel”, apreciază Frederick W. Kagan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.