Cel puţin 11 persoane au murit sâmbătă şi alte 15 au fost rănite într-un schimb de focuri la un poligon militar rus din regiunea Belgorod, la graniţa cu Ucraina, a declarat Ministerul rus al Apărării, care a numit incidentul „atac, scrie lefigaor.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La 15 octombrie, la un teren de antrenament din districtul militar de Vest, în regiunea Belgorod, doi cetăţeni dintr-o ţară CSI au efectuat un atac”, a anunţat ministerul, referindu-se la Comunitatea Statelor Independente, o alianţă a mai multor foşti republici.

"În timpul antrenamentelor de tragere cu persoane care s-au oferit voluntar pentru a participa la operaţiunea militară specială (în Ucraina), teroriştii au deschis focul cu arme automate asupra membrilor unităţii”, continuă ministerul.

„În timpul împuşcăturii, 11 persoane au fost rănite mortal. Alţi cincisprezece au fost răniţi de o gravitate diferită şi au fost duşi la unităţi sanitare unde primesc îngrijirile necesare”, potrivit ministerului, „cei doi terorişti au fost ucişi în timpul unui schimb de focuri”

La .21 septembrie, preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat o mobilizare militară „parţială” în Rusia pentru a trimite soldaţi să lupte în Ucraina, după eşecuri ale armatei ruse pe front. La începutul lunii octombrie, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că peste 200.000 de persoane au fost mobilizate în Rusia de la acest anunţ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.