Bombardamente ale unor instalaţii electrice, în mai multe oraşe mari, inclusiv Kiev, au avut loc marţi, la o zi după atacuri sângeroase ruseşti cu drone kamikaze în capitala ucraineană, anunţă preşedinţia ucraineană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Au avut loc trei atacuri ale unor instalaţii electrice” în estul Kievului, anunţă într-un mesaj postat pe o reţea de socializare un consilier apropiat al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Kirilo Tîmoşenko.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko a anunţat că explozii au fost semnalate în cartierul Desnianskii, în nord-estul Kievului, în urma bombardării unei ”infrastructuri esenţiale”.

Kirilo Tîmoşenko precizează că alte două atacuri au lovit o infrastructură energetică în oraşul Dnipro (centru), şi a cauzat ”pagube grave”.

Mai multe cartiere din Dnipro au rămas fără electricitate, a anunţat guvernatorul local.

Alte bombardamente au atins oraşul Jîtomîr, situat la vest de Kiev, potrivit lui Kirilo Tîmoşenko. Apa şi electricitatea au fost întrerupte în oraş, a anunţat pe reţele de socializare primarul Serghei Suhomlin.

În nord-estul Ucrainei, o ”întreprindere industrială” din Harkov, al doilea cel mai important oraş ucrainean, a fost de asemenea bombardată, anunţă primarul.

”În cinci minute au avut loc două serii de explozii în oraş”, a anunţat primarul Igor Terehov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.