Rusia a atacat Ucraina cu 38 de drone de tip Shahed în noaptea de luni spre marţi, anunţă marţi Forţele Aeriene ucrainene, care dă asigurări că 26 dintre drone au fost doborâte, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”S-a înregistrat lansarea a 38 (de drone de tip) Shahed”, anunţă într-o postare pe Telegram Forţele Aeriene ucrainene,

Apărarea antiaeriană a distrus 26 dintre aceste drone de fabricaţie iraniană.

Regiunea ucraineană Odesa (sud) este una dintre poziţiile atacate în noaptea de luni spre marţi de forţele ruseşti, care au vizat portul Izmail.

Atacul a durat două ore, anunţă într-o postare pe Telegram guvernatorul regional Oleg Kiper.

”Majoritatea dronelor” a fost doborâtă, anunţă el.

”Din nefericire, infrastructura portuară a fost atinsă în districtul Izmail”, deplânge el.

Doi şoferi de camion au fost răniţi, iar unul a fost spitalizat, potrivit guvernatorului.

Un post de control, două depozite şi aproximativ 30 de camioane au fost avariate, anunţă Kiper.

Această nouă ofensivă are loc după un atac rus ”masiv” luni, potrivit autorităţilor din Odesa. Regiunea a fost atacată luni cu 19 drone de tip Shaed şi rachete, inclusiv două rachete supersonice de tip Onix.

Tot în sudul Ucrainei, în regiunea Herson, patru persoane au fost rănite în urma unor atacuri ruseşti, luni seara, a anunţat guvernatorul Oleksandr Prohudin.

În regiunea Dnipropetrovsk, oraşul Krivoi Rog a fost lovit de o rachetă balistică, potrivit unor prime informaţii transmise marţi de către şeful administraţiei militare locale, Oleksandr Vilkul.

”Nu există victime”, a anunţat el într-o poastare pe Telegram.

Districtul Nikopol a fost de asemenea vizat într-un atac, care nu s-a soldat cu victime, mai anunţă Vilkul.

Primele tancuri de tip Abrams au sosit în Ucraina, a anunţat luni preşedintele Ucrainean Volodimir Zelenski, care a salutat o ”veste bună”, în timp ce armata ucraineană încearcă să profite de ultimele săptămâni de vreme bună înaintea anotimpului rece.

Statele Unite au promis Ucrainei 31 de tancuri de tip Abrams, echipate cu muniţie cu uraniu sărăcit de 120 de milimetri, o muniţie controversată, din cauză că este toxică pentru militari şi populaţie.

Aceste prime tancuri au fost furnizate Kievului ”cu luni în avans” faţă de calendarul iniţial, scrie ziarul american The New York (NYT), în contextul în care armata ucraineană este angajată într-o cursă contracronometru odată cu apropierea unei încetiniri a operaţiunilor în lunile următoare din cauza unei deteriorări a vremii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.