Rusia şi-a expus nemulţumirea în faţa oficialilor turci pentru că armata ucraineană foloseşte dronele Bayraktar TB2, fabricate în Turcia. Drept răspuns, Ankara a transmis Moscovei că Baykar Technologies, compania turcă producătoare de drone, este o companie privată, iar achiziţia de către Ucraina a dispozitivelor a fost finalizată înainte de război, a declarat un oficial turc în cadrul unei conferinţe de presă, vineri, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit CNN, oficialii ucraineni au prezentat dronele Bayraktar TB2 produse de compania Baykar Technologies drept una dintre cele mai eficiente arme din arsenalul lor.

Săptămâna trecută, CNN a obţinut acces la unitatea de producţie Baykar din Turcia pentru un interviu exclusiv cu directorul său de tehnologie, Selcuk Bayraktar.

Bayraktar, care este şi ginerele preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că drona ”făcea ce a fost concepută şi modernizată să facă”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.