Rusia îşi rezervă dreptul la "represalii severe" după ce atacuri cu drone atribuite Ucrainei au vizat luni oraşul Moscova şi peninsula anexată Crimeea, a anunţat luni diplomaţia rusă într-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Considerăm că aceste evenimente reprezintă o nouă utilizare a metodelor teroriste de către liderii politici şi militari din Ucraina pentru a intimida populaţia civilă", a declarat Ministerul rus de Externe.

"Dorinţa Occidentului de a asista la o înrăutăţire a situaţiei (în conflictul din Ucraina) se află în spatele acţiunilor neruşinate ale neonaziştilor ucraineni", acuză diplomaţia rusă, care promite să-i "găsească şi să-i pedepsească" pe toţi cei responsabili.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Aceste atacuri nu au avut niciun sens din punct de vedere militar. Condamnăm această nouă crimă a regimului de la Kiev şi facem apel la organizaţiile internaţionale să o evalueze în mod corespunzător", a adăugat ministerul condus de Serghei Lavorv.

Potrivit armatei ruse, două drone ucrainene au fost neutralizate şi s-au prăbuşit, fără a face victime, una în apropierea Ministerului rus al Apărării şi cealaltă asupra unui centru comercial din sudul Moscovei.

În Crimeea, un depozit de muniţii a fost de asemenea lovit luni de o dronă ucraineană, în districtul Djankoi, în nordul peninsulei anexate, potrivit guvernatorului rus Serghei Asksionov.

CITEȘTE ȘI Rusia anunţă că a contracarat un atac cu drone ucrainene asupra Moscovei. Fragmente de drone, găsite nu departe de clădirile Ministerului Apărării - VIDEO
CITEȘTE ȘI Ucraina a lansat un ”atac terorist” cu 17 drone împotriva Crimeei, acuză Ministerul rus al Apărării
CITEȘTE ȘI Ministrul ucrainean al Transformării Digitale Mihailo Fedorov revendică atacuri cu drone la Moscova şi în Crimeea

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.