Kremlinul a anunţat că voluntari din ”Orientul Mijlociu şi Siria” pot fi trimişi să lupte pentru Rusia în regiunea Donbas din estul Ucrainei, susţinând că au fost primite peste 16.000 de cereri din străinătate, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La o şedinţă televizată a Consiliului de Securitate al Rusiei de vineri, ministrul Apărării Serghei Şoigu i-a spus preşedintelui Vladimir Putin că ministerul său a primit ”un număr mare de cereri” de la voluntari din diferite ţări pentru a ”participa la ceea ce ei consideră a fi o mişcare de eliberare”.

Putin a susţinut sugestia lui Şoigu de a ajuta la transferul voluntarilor dornici să lupte în republicile populare autoproclamate Lugansk şi Doneţk, teritoriile separatiste din estul Ucrainei.

”Dacă vezi că există oameni care doresc, în mod voluntar, mai ales nu pentru bani, să vină să ajute oamenii care locuiesc în Donbas, ei bine, trebuie să îi primim şi să-i ajutăm să se mute în zona de război”, a spus Putin.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, în cursul zilei de vineri, că nu există planuri de a trimite voluntari ruşi la luptă şi că Şoigu ”a vorbit în principal despre voluntari şi solicitanţi din Orientul Mijlociu şi Siria”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.